Oasen Bad & Motion Gruppträning

GRUPPTRÄNING

Passbeskrivningar 

Max 12 deltagare i stora salen under Coronatider (ord. Antal 25) (30 min pass, effektiv träningstid ca 25 min) 

Max 20 deltagare vid helpool, vattengympa. Max 12 deltagare vid halvpool vattengympa


Booty - Träning för säte och lår. Tufft pass utan redskap.


Core – Abs, abs, abs! I detta passet ligger fokus på att utmana magmusklerna. Känn den brännande känslan i magmusklerna under passet och svettas rejält!
Träning för bål och ryggmuskulatur. 


Dynamisk Yoga- Dynamisk Yoga är ett samlande begrepp för hathayoga, där den minsta gemensamma nämnaren är man låter en rörelse gå in i en annan. Ofta är klasserna uppbyggda så att det ska kännas naturligt att utan avbrott gå från en asana till en annan och det finns för det mesta ett visst tempo i flödet, så att energinivån på klassen blir kraftfull, men samtidigt harmonisk.

Gympa Bas - Ett pass för dig som vill träna styrka, kondition och förbättra din rörlighet. Här tränas kroppens stora muskelgrupper och passet avslutas med en skön och välgörande stretch. För dig som vill komma igång med träning och ha roligt!


Spinning – Effektiv och målinriktad träning
med instruktör där pulsen är styrande för att hitta rätt träningsintensitet
utifrån dina egna förutsättningar och mål. Under passet visar vi ibland
natursköna filmer!


Pilates - Träning för core-rygg. Pilates är en
träningsform som utmärks av långsamma rörelser samt en strävan efter harmoni, såväl själslig som kroppslig. Pilates skapades i början av 1900-talet av tysken Joseph Pilates. Joseph Pilates var verksam i USA och träningsformen är också utbredd i Nordamerika, men har även blivit vanlig i Sverige. Han kallade själv träningsformen The Art of Contrology vilket syftar på vikten av precision och koncentration som ett sätt att kontrollera musklerna.


Utomhusträning - Samling på gatuplan vid Oasens entré, du behöver inte registrera dig i receptionen. Träning för hela kroppen, styrka, kondition, balans.

Kläder efter väder! Vi tränar på närliggande grönområde.


Vattengympa 1 - Intervallträning där kondition, styrka och rörlighet varvas för att effektivt utnyttja vattnets unika egenskaper. Under vissa pass används redskap som paddlar, hantlar, pads, noodles. Ibland erbjuder vi vattencirkelträning med olika redskap. Utmärkt träning även för gravida.


Vattengympa 2/Tabata - Ett lite tuffare vattengympapass som ger dig lite mer utmaning i både styrke och konditionsdelen än Vattengympa 1.


Vinyasa Yoga – Yoga poser för ökad rörlighet, inre välbefinnande, styrka och balans. Dynamiska yoga övningar som sammankopplar andning och rörelse för att skapa uthållighet, styrka och harmoni. Ta med en varm tröja till passets lugnare del.


Virtual Cinema Spinning - Cykla på landsvägar, branta backar m,m till våra cykelfilmer, som vi visar på vår stora skärm, en peppande virtuell instruktör som visar vilka positioner du har på cykeln samt vilken intensitet du ska cykla på. Kom tillsammans med din tränings-kompis eller jobbkollegorna. Vi hjälper dig att ställa in sadel samt styrets höjd. Du som behöver hjälp, kom 10 min innan utsatt starttid. Instruktionerna är på engelska. 

Zumba - Ett danspass till härliga latinska rytmer som salsa, merengue, reggeaton, cumbia. Varje låt har sin egen koreografi och syftet med passet är att träna kondition, styrka och självkänsla. Join the party!


Zumba Gold – Dansa till ett lugnare tempo utan hopp samt enklare koreografi. Fokus på balans, core och rörelseglädje.

Gruppträningens Trivselregler

Kom minst 5 minuter innan passet börjar så att du hinner ta fram ev utrustning, vid sen ankomst kan du missa viktig info från instruktören samt du stör de medlemmar som kommit i tid. 

- Följ instruktörens rörelser och råd. 

- Plocka undan ev redskap efter passets slut 

- Ha Kul 😊