Oasen Bad & Motion

Simskola för barn och vuxna

I nära samarbete med Trampoolin, tillhandahåller vi vår bassäng för dem så att de kan bedriva sin simskola för barn och vuxna.

Välkommen till Trampoolins simlekis och simskola i vår stora och fräscha motionsbassäng! I den här bassängen tar vi även emot förskole-, skol- och fritidsgrupper!

Här erbjudes Trampoolins kurser i simlekis, simskola från 4 års ålder, crawlkurser och vuxensim för nybörjare och för de som vill utveckla simtekniken.

Bassängens mått: 17m x 10 m

Djup: 1,2m -1,6m
Temperatur: ca 27-28 °C.

Se Trampoolins schema

Det finns många olika webläsare (explorer, edge, safari, firefox, chrome etc)
om det öppna fönstret längre ned inte fungerar för just dig - klicka på knappen nedan för att komma till schema och anmälan.

Schema & anmälan

Välkomna till Trampoolin simskolor!

Trampoolin

Vad roligt att ni vill simma med oss och samtidigt ge ert barn värdefulla vattenkunskaper!  Vi ser fram emot att träffa er i vattnet! Nedan följer först generell viktig information inför er simning och längre ner viktig information om just den anläggning ni ska simma på.

Generell viktig information 


Vi finns på olika anläggningar av den anledningen att vi vill finnas nära våra kunder. De anläggningar vi använder bedriver oftast egen verksamhet som vi och våra kunder måste respektera och ta hänsyn till. Var god och följ eventuella skyltar och uppmaningar.

Rena vatten är viktigt att behålla. Det är av största vikt att alla duschar och tvättar sig med tvål utan badkläder före varje badtillfälle. Barn under ett år behöver inte duscha, då de snabbt kyls av. Håret ska tvättas även om vi på flertalet av våra anläggningar också kräver att vuxna använder badmössa för att också undvika hår i vattnet och ventiler. Inga smycken får bäras och smink ska tvättas bort. Kom ihåg att det är för ditt barn som vattenkvaliteten ska hållas hög!

Blöjbarn ska ha en speciellt anpassad byxa för babysim och den ska vara av rätt storlek så den verkligen håller tätt. Om barnet skulle bajsa under lektionen - ropa på instruktören och lyft upp barnet ur vattnet. OBS – lyft upp barnet på kanten innan ni tittar i byxan, annars flyter det ut i vattnet.

Första lektionen börjar vanligtvis med några minuters information på land och därefter fortsätter lektionen i vattnet. Vid utsatt starttid börjar alltid kurserna och därför bör ni då vara duschade, ombytta och klara.

Försäljning av badbyxor och badmössor sker av Trampoolins personal. Kursledaren har med sig detta till försäljning alla tillfällen. Vi vill göra er uppmärksam på att vi endast tar kontanter och ber er ta med jämna pengar (badbyxor 150 kr / badmössa 50 kr).

Undervisningsmaterial tillhandahåller Trampoolin och på anläggningarna finns skötbäddar som ni kan lägga de minsta barnen på medan ni byter om.

Säkerheten är viktig! Låt inte barn sitta eller stå på kanten om poolen inte är på samma nivå som golvet. Spring inte på anläggningen. Golvet är halt i alla simhallar/badhus och vi rekommenderar halksockor för alla barn som går själva. De sätts på redan vid ombytet innan lektionen och är på under hela lektionen, ända till duschningen efter lektionen är avslutad.

Fotografering under vattnet erbjuds ibland på våra kurser. Det kommer fristående fotografer som vi samarbetar med till en del av våra kurser och anläggningar. Oftast fokuserar fotograferna på babysimgrupperna steg 2 och 3 men ibland stannar de även på andra kurser. Så snart fotograferna lagt sitt schema informerar vi om detta under ”aktuellt” på vår hemsida. Där kan ni läsa om, och i så fall när, fotografen kommer just till er kurs.

Återanmälan till nästkommande kurs sker inte per automatik utan ny anmälan måste göras. Vi har alltid kursstarter i januari, april, augusti och oktober. Ibland erbjuder vi också intensivkurser och sommarsimskola med start i maj/juni. Nya kurser blir ofta bokningsbara via hemsidan 2-4 månader innan respektive kursstart.

I bassängen kan en vuxen per barn vara med i vattnet.

Kör man bil finns ett stort parkeringshus i DN-huset där man kan parkera.
Åker man kommunalt stannar bussen inom fem minuters gångväg. 
Barnvagnar parkeras på plan 5. 


Entré görs via huvudentrén. Bassängen finns på plan -2 och på dörren sitter en skylt ”Oasen – Bad och motion”.

Omklädningsrum ligger rakt fram bakom receptionen (på höger sida). Här finns separata rum för damer och herrar och i dessa finns förvaringsskåp – ta med eget hänglås (inte med för kort bygel)!

För en bra hygien får inga ytterkläder (jackor, kavajer, tjocktröjor), väskor, strumpor eller skor tas med in till bassängen. För skor finns en skohylla vid entrén. Om du vill låsa in skorna ska de först läggas i avsedd påse för detta och dessa finns vid entrén. Vik upp långa byxben.

Kvarglömda saker samlas ihop av instruktören och förvaras bland våra saker. Det kan hämtas i samband med att vi har verksamhet på anläggningen. Kvarglömda saker rensas regelbundet.

Här kör vi ibland flera kurser parallellt, bredvid varandra, eftersom bassängen är relativt stor. Var uppmärksam när instruktörerna gör upprop första tillfället så ni hamnar i rätt grupp.

Då vi hyr bassängen för just de stunder vi har verksamhet är det inte tillåtet att bada innan eller efter sin utsatta simtid.

Frågor kring vår verksamhet ställs till Trampoolins personal som är på plats i vattnet de tider vi har verksamhet här.


Vi önskar er många härliga stunder i vattnet framöver. Kontakta oss gärna vid frågor eller funderingar!